KAPCSOLATFELVÉTEL

Üdvözöllek, Kozma Fatime vagyok! Megtisztelő, hogy meglátogattál a blogomon keresztül! Ha a témával kapcsolatban bármilyen kérdésed vagy észrevételed van, az alábbi elérhetőségeken veheted fel velem a kapcsolatot: tel.: 06-70-314-2555 e-mail: kozma.fatime@gmail.com

Testápolás=Mérgezés?!?

Epstein professzor, a Rákmegelőző Szövetség elnöke azért harcol, hogy lássanak végre napvilágot, milyen veszélyt rejtenek azok az anyagok, amik nap mint nap körülvesznek minket. Ebben a témában Te is érintett vagy, ha szoktál tisztálkodni! Ha nem veszel tudomást a tényekről, a végén fizetni fogsz érte - az egészségeddel, az életeddel! A döntés azonban a Tiéd - a TE egészséged a Te kezedben van!

Archívum

Tudni akarod az IGAZSÁGOT?

2009.05.19. 20:59 - Mérgező a fürdőszobád!

 

1988-ban - több, mint 20 évvel ezelőtt -  az amerikai OSHA (Occupational Safety & Health Administration) egészségbiztonsági szempontból bevizsgálta a kozmetikumokban található 2983 leggyakrabban előforduló hatóanyagot, és megállapította, hogy közülük

 

  • 884 súlyosan mérgező,

  • 218 meddőséghez vezethet,

  • 314 biológiai elváltozásokat okozhat,

  • 146 daganatokat okozhat, és

  • 376 bőr és szemirritációkat okozhat.

    Ami engem leginkább megdöbbentett az az, hogy ha ezeket a számokat összeadjuk, kiderül, hogy a bevizsgált anyagok TÖBB, MINT A FELE VALAMILYEN ELVÁLTOZÁST OKOZHAT A SZERVEZETÜNKBEN! S ne feledjük el, hogy ezeket a termékeket "testápolás"  (?) céljából használjuk! Ezek az anyagok a mai napig alkotói a vizsgált kozmetikumoknak!

 

Amikor először értesültem ezekről az információkról, gondolkodóba estem:

  • hogy lehet az, hogy a szakmai berkeken belűl már 20 éve tudnak a kozmetikai mérgezésről? 

  • Akkor mi miért nem tudunk róla? Miért engedik a hatóságok, hogy TUDATOSAN MÉRGEZZENEK MINKET?

     

Tovább kutattam a válasz után, de egyre lesújtóbb és sötétebb információkra bukkantam:

 

 

Edward Kennedy szenátor 1997. szeptember 5-én - az akkor hivatalban lévő amerikai elnöknek, Bill Clintonnak - írt leveléből idéznék egy részletet:

"...már 10 éve tudjuk, hogy kozmetikumaink minden harmadik alkotóeleme mérgező, mégsem tettünk eddig semmit ..." (Kennedy szenátor hivatalos honlapján a 1997-es, szeptember havi archívumban, Kennedy to Fight Cosmetics Regulations Changes Threatening Women címen volt található a teljes szöveg)

 

Milyen törvényi szabályozás van ezekre a vegyipari anyagokra vonatkozóan Európában, illetve az Európai Unióban?

 

A REACH elnevezésű rendelet ( Registration, Evaluation and Authorisation of Chemicals, 2003.10.29.), ami a 90-es évek végén, a zöld szervezeteknek a nyomására indult. A REACH pontosan azt jelenti, hogy Vegyi Anyagok Bevizsgálása és Engedélyezése, illetve ennek az angol nyelvű rövidítése. A 90-es évek végén elindult az a rendelet tervezet, hogy ha kihoz egy cég valamilyen új vegyi anyagot, akkor ne a hatóságnak kelljen azt bizonyítania, hogy a hatóanyag esetleg káros, hanem az előállítónak kelljen azt bizonyítania, hogy se egészségre se környezetre semmiféle káros hatása nincs az előállított vegyületeknek.

Nos, lássuk a tervezet tartalmát:

az 1981, illetve az ez előtt előállított termékek eleve kikerültek a rendeletből, (így a 100 ezer   vegyületből kb. 30ezer vizsgálandó vegyület maradt)

igazán komoly vizsgálat alá csak a 100 tonna/évnél nagyobb mennyiségben előállított szintetikus anyagokra kell bármi nemű vizsgálatot elrendelni

nagyon érdekes (!!!), sikerült azt elérnie "valakinek/valakiknek", hogy gyakorlatilag az egész kozmetikai szektor kikerült a rendelet hatálya alól

 

Mit ért el ez a kezdeményezés valójában?

Semmit!

Jelenleg is több ezer vegyület van forgalomban, amiről semmilyen hatásvizsgálat nem született! Sőt, a mai napig az emberek nagy többségének fogalma sincs arról mi mindennel ápolja a testét, illetve ez huzamosabb használat után milyen egészségügyi elváltozást idézhet elő nála!

Sajnos rá kellett jönnöm, hogy fogyasztói társadalomban élünk, ahol minden a pénzről és a még nagyobb profitról szól! Ezek a kozmetikai cégek óriási adót fizetnek az államnak, s innentől kezdve az államnak nem érdeke, hogy mi, ezen a területen ismerettel nem rendelkező fogyasztók bármit is megtudjunk! Ezek alapján azonban be kell látnunk, hogy ha az államok eddig semmit nem tettek az ügy megoldása érdekében, a jövőben sem lesz ez másként...

 

Szóval a mi tudatos vásárlói döntésünk és felelősségünk, hogy utána járjuk annak, hogy mik azok a veszélyforrások, amiket esetleg ki tudunk küszöbölni az életünkből, a saját és családunk érdekében!

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mergezoafurdoszobad.blog.hu/api/trackback/id/tr581132198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása