KAPCSOLATFELVÉTEL

Üdvözöllek, Kozma Fatime vagyok! Megtisztelő, hogy meglátogattál a blogomon keresztül! Ha a témával kapcsolatban bármilyen kérdésed vagy észrevételed van, az alábbi elérhetőségeken veheted fel velem a kapcsolatot: tel.: 06-70-314-2555 e-mail: kozma.fatime@gmail.com

Testápolás=Mérgezés?!?

Epstein professzor, a Rákmegelőző Szövetség elnöke azért harcol, hogy lássanak végre napvilágot, milyen veszélyt rejtenek azok az anyagok, amik nap mint nap körülvesznek minket. Ebben a témában Te is érintett vagy, ha szoktál tisztálkodni! Ha nem veszel tudomást a tényekről, a végén fizetni fogsz érte - az egészségeddel, az életeddel! A döntés azonban a Tiéd - a TE egészséged a Te kezedben van!

Archívum

Mérgezés - ahogyan egy szakember látja

2009.05.14. 13:49 - Mérgező a fürdőszobád!


Kozmetikai termékek vásárlásánál talán fokozottan igaz, hogy nehéz eldönteni, melyik termék jó, és melyiknek inkább csak a marketingje jó. A szakemberek szerint jóval kevesebb kozmetikumot kellene használnunk, ha mindig a megfelelőt választanánk.

 

Dr. Móréné Horkai Edit, az Országos Élelmiszertudományi Intézet (OÉTI) kozmetikai osztályának több mint harminc éves szakmai tapasztalattal rendelkező vezetője a minőség legfontosabb kritériumának a termék biztonságát tartja. Szerinte a jó minőségű kozmetikumokkal szemben alapvető követelmény, hogy ne tartalmazzanak olyan anyagokat, amelyek károsíthatják az egészséget, vagy akadályozzák a bőr kiválasztó, védő, légző funkcióit. Bizonyos anyagok idővel nem véletlenül kerülnek „feketelistára".

 

Előfordul azonban az is, hogy bár egy anyag a szakemberek szerint már bőven megérett a tiltásra, mégsem korlátozzák használatát.
Csak sejteni lehet az okot. Az osztályvezető nem kis eufémizmussal úgy fogalmaz: feltételezhető, hogy komoly profitérdekek befolyásolják a döntéshozókat.

Dr. Móréné szerint minőség szempontjából nem feltétlenül jobbak a kozmetikusok által használt professzionális termékek sem, mint azok, amelyek a kereskedelmi forgalomban mindenki számára hozzáférhetők. Továbbá nincs rájuk vonatkozó külön kritériumrendszer. Ami az összetételüket illeti, csupán a megengedett határértékben lehet eltérés.

A szakmai felhasználásra gyártott termékekben (amelyekkel csak kozmetikákban találkozhatunk) egyes anyagok magasabb százalékban, magasabb ph-értékben szerepelhetnek, mint az otthon használatosakban. Mivel az EU kozmetikumokra vonatkozó rendeletében kizárólag szintetikusan előállított anyagok szerepelnek, a határértékek is azokra vonatkoznak.

Az OÉTI osztályvezetője szerint a természetes anyagokat tartalmazó kozmetikumoktól inkább várható előnyös hatás, mint a szintetikusaktól, mivel összetételüket tekintve az előbbiek közelebb állnak a bőrhöz, és könnyen felszívódnak.

A vásárlók nagyon különbözően ítélik meg a minőséget. Sokan élnek a márkák bűvöletében, s hagyják magukat elvarázsolni a reklámok által.
Meglepő, hogy még ma is igen sokan vásárolnak elsődlegesen a csomagolás és a termékek illata alapján.

„A kozmetikusok közül egyre többen döntenek az összetevők és a hatóanyagok alapján. Döntésüket a munkájuk során szerzett tapasztalataik is befolyásolják, és ha nem hanyagolják el a tanulást, könnyebben meg tudják különböztetni a silányat az értékestől. A kozmetikusok sokat tehetnének a minőségi kozmetikumok népszerűsítéséért, és a megtévesztő cégek leleplezéséért" - tette hozzá Moréné Horkai Edit.

A kozmetikumok beszerzésénél általában lényeges tényező a termék ára. A vásárlók többsége az olcsóbb árukat keresi, ám azok legtöbbször egyúttal gyengébb minőségűek is. A szakember szerint a kozmetikai, arc- és testápolási cikkek vásárlásakor nem lenne szabad elfelejteni, hogy a jó minőségnek ára van. Az értékes összetevők drágák, a silányabb anyagokat tartalmazó kozmetikumok használata esetén viszont inkább előfordulhatnak mellékhatások.

 

 

 

 

 

Végül ad még egy személyes tippet a szakember: mielőtt egy-egy agyonreklámozott termék mellett dönt valaki, jó, ha eszébe jut, hogy a gyártó a marketingköltséget is beépíti az árba, így sokszor azt és nem a minőséget fizetteti meg a vevővel.

 


 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mergezoafurdoszobad.blog.hu/api/trackback/id/tr131121308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Badfox 2010.04.23. 13:28:51

Üdvözlet!

Egy Kórház sebészeti osztályán dolgozom ápolónőként.Megdöbbentő a férfiak mellrákos elváltozásainak a száma!Óriási szürke ködben élnek az emberek azt gondolom!
Gratulálok az oldal létrehozójának,ezt kifüggeszteném minden bevásárló áruház bejáratánál!!!Én is tagja vagyok egy cégnek,ami kizárólag természetes anyagokból állítja össze a termékeket és nyugodt szívvel fogadtam az információkat,mivel megnéztem a termékeink hátoldalát és nem találtam rajta mesterséges anyagokat!
Tiszteletemet fejezném ki a szerzőnek és köszönetemet nyilvánítom,hogy nagyobb tudást szerezhettem a link olvasása folyamán!
Sokat tanultam és tovább fogom adni ezeket az információkat,mert úgy vélem szükség van rá,hogy ebben a világban végre egyszer ne a haszon legyen a téma,hanem az egészség!!!!!!!!!

Tisztelettel: egy ápolónő

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2015.08.28. 20:08:29

Mert amelyik cégnek tagja vagy, az nem a haszonért dolgozik? Ha a bio a divatm akkor minden bio lesz. A szabályozás elég jó, nem kell feleslegesen frusztrálni az embereket. A krémek jelentős része hatástalan, egy hidratálót fillérekből elő lehet állítani.


süti beállítások módosítása